Baigiamos programos „Mokomės, sužinome, dalinamės“ veiklos, kuriose dalyvavo Trečiojo amžiaus universiteto Raguvos ir Šilų fakultetų klausytojai. Programos metu buvo organizuoti seminarai, edukaciniai – pažintiniai užsiėmimai, praktikumai – terapijos, surengtos kūrybinės dirbtuvės. Į kūrybinių dirbtuvių veiklas įsijungė ir Raguvos miestelio bibliotekos „Mes esam ETNO“ programos dalyviai bei Raguvos vaikų ir jaunimo teatro studijos „ŠYPSENA“ dalyviai, kurie aprašė savo šeimose naudojamus receptus ir kurie yra perduodami iš kartos į kartą. Dėl karantino teko išbandyti ir nuotolinį mokymąsi, pasinaudojant feisbuko grupe arba užsiėmimo medžiagą gauti elektroniniu paštu. Užsiėmimų metu, per savo pačių patirtis, nuotaikas, mintis ir intuicijas dalyviai bandė be baimės pabūti savimi ir bandyti save išreikšti per veiklas. .Programos veiklos padėjo dalyviams patirti emocinį pasitenkinimą bei skatino nepasiduoti esamojo laiko pesimizmui ir kitoms blogoms tendencijoms. Dalinamės promočiutės Jadvygos, gimusios 1920 m. receptu, kurį pateikė proanūkė Smiltė.
Lietuviška „Mačanka“ arba „Ubaginė“
1 silkė, 1 svogūnas,2 šaukštai miltų, 1,5 stiklinės vandens, 2 šaukštai aliejaus, pipirai. Silkę išvalyti, atskirt nuo kaulų ir supjaustyti gabaliukais. Atkirame dubenėlyje sumaišyti 2 šaukštus miltų su 1,5 stiklinės vandens. Į keptuvę įpilti aliejaus ir svogūnus pakepinti kol pagels, tada sudėti supjaustytą gabaliukais silkę ir dar šiek tiek pakepinti. Supilame sumaišytus miltus su vandeniu į keptuvę, kepame ant mažos ugnies, lėtai maišome viską kol masė sutirštėja. Galima patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Skanaus!
Raguvos TAU dekanė Irena Sabaliauskienė