Spalio 6 d. Raguvos TAU studentai dalyvavo edukacinėje paskaitoje „Lietuviškas skonis su smalsumo pagardais ir emocijos padažu“, kurią vedė lektorė Vilija Petkūnienė su šaunia savo komanda #Švenčiųkalvė.
Tai buvo smagi kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, skanaujant tai, ką valgė ir gėrė Lietuvos valdovai, bajorai, miestiečiai ir valstiečiai. Sužinojome kaip formavosi nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus turėtume laikyti nacionaliniais. Programa sukurta pagal Rimvydo Laužiko ( Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekano, Muzeologijos katedros vedėjo, profesoriaus, daktaro) knygą ,,Istorinė Lietuvos virtuvė“. Patiekalai gaminami remiantis knygoje užrašytais receptais. Duonos sriuba, „lazankės“, kalakutiena su marinuotomis ir keptomis daržovėmis, gardus desertas ir dar visokių gardų, pagardų bei smagių dainų ir žaidimų..
Ši veikla vykdoma pagal Raguvos kultūros centro pateiktą Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programą „Mokomės, sužinome, dalinamės“.